ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ

Υπάρχουν στρατηγοί οι οποίοι δοξάσθηκαν στο πεδίο της Μάχης και συνέχισαν όρθιοι και εμφανείς ως παραδείγματα όταν αποστρατευτήκαν. Υπάρχουν στρατηγοί οι οποίοι κέρδισαν τα γαλόνια στα επιτελεία χωρίς να δώσουν ούτε μια μάχη. Υπάρχουν στρατηγοί που... εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι και κατεποντίσθησαν  εμφανιζόμενοι¨ για να θυμηθούμε και τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πρεσβύτερο.
Σ αυτές τις δυο τελευταίες κατηγορίες φαίνεται ν΄ ανήκει κι ο ¨Στρατηγός¨ Θεόδωρος Τσουκάτος. Ποτέ δε βγήκε στο προσκήνιο με την άποψη και την πρόταση του να δώσει τη μάχη του όσο ήταν στην ενεργό πολιτική. Κέρδισε γαλόνια και δάφνες στους διαδρόμους της Χαρ. Τρικούπη. Και πιθανόν φοβούμενος τον καταποντισμό εμφανιζόμενος, επέλεξε κατά την αποστρατεία του να καταθέτει στις στρατηγικές του ικανότητες κρυπτόμενος.
Για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ χωρίς να εμφανίζεται δημόσια ως απασχολούμενος σ αυτήν, κινείται εντόνως και δραστήρια στην προώθηση των συμφερόντων της καλής και μεγάλης εταιρίας στους κατά την Ελλάδα Δημάρχους και Περιφερειάρχες που γνωρίζει από τα παλιά.
Τα τηλεφωνήματα του γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και τα Σαββατοκύριακα σε όλες τις γωνιές της χώρας αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θεσσαλία. Αυτή η υπέρ-κινητικότητα (ενόχληση κατ’ άλλους)  θα κάνει στόματα ν’ ανοίξουν και τότε ίσως ¨καταποντισθεί εμφανιζόμενος¨