ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο 11ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ

Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και ανακοίνωσης των ονομάτων των θυμάτων του μακελειού στη Νίκαια ξεκινάει, με τα ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι τα δύο πρώτα θύματα είναι ένας Αμερικανός με τον...
11χρονο γιο του που έκαναν διακοπές στη γαλλική Ριβιέρα.
Το γεγονός ανακοίνωσε επίσημα και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.
«Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δύο αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση της Νίκαιας, στις 14 Ιουλίου», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πρόκειται για τον Sean Copeland, 51 τών, και τον 11χρονο γιό του Brodie, από το Τέξας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την οικογένειά τους.
H Haley Copeland έγραψε στο Facebook:
«Πολλοί από σας έχετε ακούσει ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νίκαια, στη Γαλλία, σήμερα, από τρομοκρατική επίθεση ενός οδηγού που πέρασε μέσα από την παρέλαση.
Δύο από αυτούς τους 80 ανθρώπους είναι Αμερικανοί και αυτοί οι δύο άνθρωποι συμβαίνει να είναι ο θείος Σαμ και ο 11χρονος ξάδελφός μου Μπρόντι. Βρίσκονταν σε διακοπές με δύο άλλα ξεδέλφια μου και έναν θείο για να γιορτάσουν γενέθλια.
Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για μένα και την οικογένειά μου και για όσους γνώριζαν τον Σαμ και τον Μπρόντι. Το να χάνεις κάποιον αγαπημένο είναι δύσκολο ανεξαρτήτως συνθηκών, αλλά να χάνεις ένα αγαπημένο πρόσωπο σε τόσο τραγικές και ανέλπιστες συνθήκες είναι απάνθρωπο. Ευχαριστούμε για τις προσευχές σας. #CopelandFamily #nice.»