ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ 17 ΕΤΩΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ!

Αφγανός 17 ετών ήταν, σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ, στη Βαυαρία...
Όπως δήλωσε ο κ. Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας και, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.
Οπως προέκυψε από έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του, ο 17χρονος είχε στα χέρια του σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.
Το γεγονός ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή επιβεβαιώνει η ίδια η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ισχυρίζεται ότι ο νεαρός Αφγανός είναι ένας από τους «μαχητές» της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq ποου συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση.
«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρει το Amaq.
Από τα περίπου 21 άτομα στα οποία επιτέθηκε, σοβαρά τραυματισμένα είναι τα τρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.