ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Σε κλίμα θλίψης και βουβού θρήνου, κήδεψε χθες ο Άρατος της Ροδόπης, τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός από δολοφονικές σφαίρες έξω από εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας...
Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα δύο αδέλφια του Χουσεΐν, που τον συνόδευσαν στο τελευταίο αυτό καλοκαιριάτικό του ταξίδι, από το Μόναχο στο αγαπημένο του χωριό, την πατρογονική εστία, την γενέθλια γη της Ροδόπης, όπου επέστρεφε κάθε χρόνο αυτή την εποχή.

Παρών στην τελετή και την νεκρώσιμη ακολουθία, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής που συλλυπήθηκε θερμά τους γονείς και την οικογένεια του Χουσεΐν, απευθύνοντας τους και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση οι οποίοι απέστειλαν στεφάνι στην κηδεία.

Παρόντες ήσαν επίσης οι τρεις βουλευτές Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ενώ ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε από όλους τους παρευρισκομένους, η παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Πανελεήμονος, που προσήλθε στην κηδεία και συλλυπήθηκε από κοντά τους γονείς του Χουσείν, στέλνοντας μήνυμα ειρηνικής θρησκευτικής συνύπαρξης και ανθρώπινης αλληλεγγύης σε μια περιοχή πολυπολιτισμική, όπως είναι η Ροδόπη και η Θράκη.
Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.