ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο, προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός. «Δεν είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ., δεν... είμαστε υποχείριο κανενός, η δική μας στάση θα είναι η αποχώρηση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας», ανέφερε.
Ετσι η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να συγκεντρώσει τους 162 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων) συν τους 15 του ΚΚΕ που θα ψηφίσει μόνο δύο άρθρα, την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17. Υπέρ θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος - κόντρα στην επίσημη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σύνολο 179 βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι (101 βουλευτές) θα καταψηφίσουν, όπως έπραξαν και επί της αρχής του νομοσχεδίου όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».