ΜΟΝΟ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 32 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΝΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκαν από το Εφετείο Πειραιά 5 μόνο από τους 32 κατηγορουμένους οι οποίοι δικάζονταν  για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης...
με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.
Αθώους έκρινε το δικαστήριο τον ιδιοκτήτη του πλοίου αλλά και τα μέλη του πληρώματος που ήταν μεταξύ των 32 κατηγορουμένων.
H εισαγγελέας την περασμένη Παρασκευήυ είχε ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης τους οποίους περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας.
Το πλοίο «Noor 1» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Η υπόθεση έχει συνδεθεί με μυστηριώδεις θανάτους, ενώ υπάρχει συνεχή συνεργασία των ελληνικών αρχών με αρχές ξένων χωρών για την υπόθεση.
Ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφαση.
Οι 2,1 τόνοι ηρωίνης καταστράφηκαν παρουσία εισαγγελέα και στελέχους του Γενικού Χημείου του Κράτους σε υψικάμινο εκτός Αθηνών.