ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Στη δημοσιότητα έρχονται τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, την ώρα που οι Αρχές διερευνούν αν πίσω από το μακελειό στη Νίκαια βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος ή μοναχικός λύκος που έδρασε ανεξάρτητα...
Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη φοβερή επίθεση που σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο σε 80 ανθρώπους.
Ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε "ταυτοποιήθηκε επίσημα", έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Ο άνδρας αυτός είναι πράγματι ο κάτοχος της ταυτότητας που φέρει το όνομα ενός Γαλλο-τυνήσιου, 31 ετών, κατοίκου της Νίκαιας, η οποία βρέθηκε μέσα στο φορτηγό από τους ερευνητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι Αρχές εντόπισαν την ταυτότητα του οδηγού και δράστη, στην οποία αναφέρεται ότι πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών με διπλή, γαλλοτυνησιακή εθνικότητα, που κατοικούσε στη Νίκαια.
Σύμφωνα με το BFMtv ο δράστης ήταν σεσημασμένος από την αστυνομία, γνωστός για βίαιη συμπεριφορά και χρήση όπλων, αλλά ότι δεν συνδεόταν με τρομοκρατία.
Όπως έγινε επίσης γνωστό, το φορτηγό που μετέτρεψε σε φονική μηχανή, ήταν νοικιασμένο και εντός του βρέθηκε ένα όπλο, ένα πιστόλι, μία ανενεργή χειροβομβίδα και ψεύτικος οπλισμός
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είχε συνεργούς, πάντως, νωρίτερα αναφέρθηκε πληροφορία για έναν συνοδηγό, ενώ, σύμφωνα με άλλες αναφορές, έγινε λόγος για συνεργούς που κατάφεραν να διαφύγουν μετά την επίθεση.