ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Το παλιό πολιτικό κατεστημένο άφησε μια κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στην δίνη της οικονομικής κρίσης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ και ανέλυσε τους... οκτώ
πηλώνες στους οποίους θα βασιστεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. «Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου που υλοποιούμε αφορά την αναβάθμιση της Υγείας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μόνο με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτης ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας».
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλλε τη δημιουργία ολοκληρωμένου και επαρκώς στελεχωμένου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας. «Εντός του 2017 θα έχουμε τις πρώτες μονάδες σε πολλούς Δήμους της χώρας» είπε κια πρόσθεσε ότι « η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την ψηφιοποίηση χιλιάδων φακέλλων. Ο έλεγχος πλέον θα γίνεται ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Έχει μεγάλη σημασία το κόστος κάθε συστήματος και κυρίως που διοχετεύονται οι πόροι του. Οι προμήθειες φαρμάκων ήταν ένα πεδίο όπου γινόταν "πάρτι" διαφθοράς εις βάρος των πολιτών».