Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε τα ξημερώματα της Τετάρτης το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και αποτελεί πια την πρώτη...
γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει υποψήφιος το χρίσμα «κλείδωσε» με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, σε μια επίδειξη ενότητας, ο πρώην αντίπαλος της Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ, σηκώθηκε, πήρε το μικρόφωνο, και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο δια βοής άμεσα. Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η δια βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος.

Μετά από σκληρή, πολύμηνη μάχη με τον Σάντερς, η Κλίντον αποτελεί πλέον τη σημαιοφόρο του κόμματος εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία για τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου.