ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ

Ο ύποπτος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός ένοπλος που ενεπλάκη...
στην επίθεση, όπου έχασαν την ζωή τους 3 στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου και τραυματίστηκαν άλλα τρία, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.
«Πιστεύουμε ότι το πρόσωπο που σκότωσε κι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών μας, αυτό το πρόσωπο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου» δήλωσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας της Λουιζιάνας, Μάικ Έντμονσον.
«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο ενός ενόπλου που κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μπατόν Ρουζ» επισήμανε ο διοικητής της αστυνομίας.
Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε καμία εξήγησε σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.
Επιπλέον δεν έχει προς το παρόν ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των πυροβολισμών σήμερα και της αναταραχής που προκάλεσαν πρόσφατα οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και τη Μινεσότα.
Πελάτες ενός σταθμού πλυσίματος αυτοκινήτων τηλεφώνησαν στην αστυνομία σήμερα για να προειδοποιήσουν ότι ένας άνδρας κραδαίνοντας μια καραμπίνα και ντυμένος με μαύρα ρούχα κυκλοφορούσε στην περιοχή.
Πολύ σύντομα ξέσπασαν πυροβολισμοί μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, εξήγησε ο Έντμονσον.
Ο ένας εκ των τριών αστυνομικών που τραυματίστηκαν «δίνει μάχη για την ζωή του» και οι δύο άλλοι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα και η κατάσταση της υγείας τους είναι «σταθερή» διευκρίνισε ο αξιωματικός.
Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας κι επισήμανε ότι "θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας υπό το φως των γεγονότων".
"Η βία, το μίσος πρέπει να τερματιστούν" δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς.