ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ

Τα Χανιά είναι και φέτος ο προορισμός που προτιμούν οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση των στοιχείων της trivago που βασίζονται στις αναζητήσεις...
που έγιναν στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2016.
Σταθερή φαίνεται και η προτίμηση για τη Σαντορίνη, η οποία διατηρεί τη δεύτερη θέση στην κατάταξη προτιμήσεων των Ελλήνων, την ίδια θέση στην οποία είχε κάνει την εμφάνισή της και κατά το περασμένο καλοκαίρι. Αρκετές θέσεις υψηλότερα από την περασμένη χρονιά βρίσκεται η Ζάκυνθος, η οποία είναι τρίτη, ακολουθούμενη από τη Νάξο και την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα, μάλιστα, φαίνεται να έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις, καθώς πέρυσι η θέση που είχε ήταν η 15η.
Έκτη κατατάσσεται η Πάρος, δύο θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, με τη Ρόδο να ακολουθεί στην έβδομη θέση, παραμένοντας σταθερή συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2015. Στην όγδοη θέση κάνει την εμφάνισή της η Λευκάδα, ακολουθούμενη από τη Μήλο, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κεφαλονιά. Ακολουθεί η Θάσος που φαίνεται να προτιμάται ιδιαιτέρως φέτος, αντίθετα από πέρσι που δεν είχε μπει στη λίστα με τους 15 πιο δημοφιλείς προορισμούς. Τέλος, η Σκιάθος καταλαμβάνει την 12η θέση, ενώ η δεκαπεντάδα ολοκληρώνεται με τη Σύρο, τα Σύβοτα και τη Σκόπελο.