Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΛΟ!

Πρόκειται για έναν 19χρονο, ο οποίος δεν είχε ποτέ καταδικαστεί και δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματα στην αστυνομία. Πήραν DNA από τη μητέρα του για να μπορέσουν να τον ταυτοποιήσουν...
Ωστόσο, είχε επισημανθεί πρόσφατα από την αντιτρομοκρατική και είχε φάκελο S από τις 29 Ιουνίου γιατί είχε προσπαθήσει να φύγει στη Συρία μέσω Τουρκίας. Η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας είχε ειδοποιηθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες ότι ένας άνδρας, με άγνωστη ταυτότητα, «ήταν έτοιμος να συμμετάσχει σε επίθεση στο έδαφος της Γαλλίας». Η είδηση αυτή συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έμοιαζε με τον Abdel Malik Petitjean. Αλλά δεν είχαν το όνομά του, την ταυτότητά του, το μέρος που σχεδίαζε την επίθεση, με αποτέλεσμα η αντιτρομοκρατική να μην μπορέσει να δράσει πριν τη μοιραία στιγμή.

Ο Petitjean σκοτώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που έβγαινε από την εκκλησία, αφού με τον Αντέλ Κερμίς είχαν πάρει αιχμαλώτους και έσφαξαν τον ιερέα Ζακ Χαμέλ.
Τρία άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του Petitjean προφυλακίστηκαν την Τετάρτη, «προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για το προφίλ του δράστη. Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή που να επιτρέπουν τη σύνδεσή τους με την επίθεση», ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία

Μητέρα του τρομοκράτη: Το μωρό μου είναι ήρεμο, είναι το μωρό μου
«Μεγάλωσε καλά, είναι γλυκός, είναι το μωρό μου» δήλωσε η μητέρα του Abdel Malik Petitjean στον γαλλικό Τύπο, λίγες ώρες μετά την ταυτοποίησή του. «Εγώ θέλω τον γιο μου!» είπε.

Η μητέρα του Abdel Malik Petitjean μένει σε ένα φτωχικό τριάρι στην πόλη Aix-les-Bains (Σαβουά). Παραδέχεται ότι ο γιος της έβλεπε μερικές φορές βίντεο με τη Συρία, στο ίντερνετ. «Αυτό μπορεί να συμβεί, όλοι κοιτάνε βίντεο της Συρίας. Κι εγώ κοιτάω» δήλωσε η μητέρα στο κανάλι Europe1.

Mπροστά στις κάμερες δηλώνει ότι ο 19χρονος γιος της είχε πάει να δει τον εξάδελφό του στην πόλη Νανσί. Αλλά δεν είχε δώσει σημεία ζωής στη μητέρα του δύο ημέρες πριν τη σφαγή του ιερέα στην εκκλησία. Η αστυνομία έκανε ήδη έρευνα στο σπίτι της και στο σπίτι της αδελφής της, στην πόλη Μονκλουζόν. Μητέρα και θεία δεν είχαν πάρει νέα του 19χρονου εδώ και δύο ημέρες, ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα τον αναζητούσε και η αντιτρομοκρατική.

«Ονειρευόταν όμορφα πράγματα»
«Είναι αδύνατο, γιατί γνωρίζω το παιδί μου, είναι γλυκός, δεν γέννησα έναν διάβολο εγώ» επέμενε η μητέρα του. Ο νεαρός είχε μόλις πάρει το πτυχίο τεχνικής σχολής και «ονειρευόταν όμορφα πράγματα», σύμφωνα με τη μητέρα του, η οποία δηλώνει ότι είχαν πολύ καλές σχέσεις από τότε που ήταν παιδί.

«Οταν μου λένε ότι ο γιος μου έκανε αυτά τα πράγματα... όχι, καθόλου. Ποτέ ISIS. Ε, όχι ως εκεί. Εμείς είμαστε θετικοί άνθρωποι, μιλάμε για καλά πράγματα. Είναι το παιδάκι μου, το γνωρίζω πολύ καλά, δεν είμαστε ένοχοι εμείς, καθόλου» έλεγε η μητέρα.