ΤΣΙΠΡΑΣ : ΕΡΓΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

«Έργα υποδομής σαν τον κρατικό αερολιμένα της Πάρου, που προωθούνται σε όλη τη χώρα, δημιουργούν τον ασφαλή δρόμο για την μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε o πρωθυπουργός...
Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας σήμερα το μεσημέρι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο νέος κρατικός αερολιμένας αποτελεί έργο πνοής για το νησί, καθώς η η τουριστική περίοδος επιμηκύνεται εξαιτίας της ευκολότερης προσβασιμότητας και οι επισκέπτες του αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000.

Σημείωσε, επίσης, ότι κύρια αναπτυξιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή, την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Το αεροσκάφος, με το οποίο μετέβη ο πρωθυπουργός στο νησί, προσγειώθηκε λίγη ώρα πριν τις 12 το μεσημέρι στο νέο αεροδρόμιο και κατά την προσγείωσή του σχηματίστηκε μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ, αφού προηγουμένως συναντηθεί με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Πάρου.