ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου τα οποία «ασφυκτιούν» πλέον από πρόσφυγες και μετανάστες επισημαίνει η Περιφερειάρχης...
Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.
Με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας - επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρη Βίτσα, επισημαίνει την «ανησυχητική κατάσταση» που διαμορφώνεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και ζητά τη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.
Η κ. Καλογήρου κάνει λόγο για «σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή» προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τονίζει την ανάγκη πρόνοιας για την αποσυμφόρηση των νησιών «με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των τριών Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί».
«Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα, σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο», καταλήγει στην επιστολή της προς τους δύο υπουργούς η Χριστιάνα Καλογήρου.
Εν τω μεταξύ στους 57.075 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.
Εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 2.150 άτομα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν 9.313 πρόσφυγες, ενώ σημειώθηκαν 118 νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο.