ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Παρέμβαση υπέρ των ελληνικών τραπεζών και κατά των σεναρίων αφελληνισμού τους, κάνει η κυβέρνηση την ώρα που η διαδικασία για τις αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση πήρε παράταση τριών μηνών αποκαλύπτει σήμερα η Αγορά...

Επιστολή προς τους επικεφαλής των θεσμών με θέμα τη διαμάχη που υπάρχει γύρω από τον έλεγχο των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απέστειλαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η ελληνική πλευρά ζητά διευκρινίσεις για το πλαίσιο που θέτει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) όσον αφορά στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και του ΤΧΣ.
Κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν πως «θέλουμε να γίνουν πιο σαφή τα κριτήρια, για να αποκτήσουμε ισχυρά διοικητικά συμβούλια στις τράπεζες», ενώ καταβάλλεται μία ύστατη προσπάθεια για να αλλάξει ο νόμος για τις τράπεζες και τα διοικητικά συμβούλια  των τραπεζών και να εμποδίσει τον επερχόμενο αφελληνισμό τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά προς το παρόν οι δανειστές, εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Από την άλλη πλευρά, οι διαδικασίες τρέχουν στο τραπεζικό σύστημα, με την Spencer Stuart, να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των τραπεζών και να έχει δώσει προθεσμία ως το τέλος Σεπτεμβρίου στις  τράπεζες να προσαρμόσουν τις δομές εταιρικής διακυβέρνησης και τη σύνθεση των Διοικητικών τους Συμβουλίων.