Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ
Αυτήν την εβδομάδα περισσότερες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σχέδια κατασκευής του, την οποία έχει αναλάβει η «Emaar Properties», με τους υπευθύνους...
της εταιρείας να ανακοινώνουν ότι το κτίριο θα είναι ψηλότερο από τον τωρινό κάτοχο του τίτλου,το Burj Khalifa

Ο πύργος που θα διαθέτει μεταξύ άλλων στην κορυφή του κήπους που θα αναπαριστούν τους «κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας», θα διαθέτει επίσης και ένα μπουτίκ-ξενοδοχείο για τους επισκέπτες του.
Με τον σχεδιασμό να έχει επηρεαστεί από το φυσικό μοτίβο του άνθους Λίλι και με εμφανείς τις παραπομπές στον μουσουλμανικό μιναρέ, ο Καλατράβα προσπαθεί να συνδυάσει την αραβική παράδοση με την σύγχρονη αρχιτεκτονική.

«Από την αρχή κιόλας, η ομάδα μου κι εγώ προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτό το έργο, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ και αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή σε αυτό» δήλωσε ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας.

«Τα σχέδια έχουν σαφή αναφορά στην κλασσική τέχνη από το παρελθόν και τον πολιτισμό του τόπου, ενώ θα αποτελεί και ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα», προσθέτει ο Καλατράβα.

«Σε όλη μου την καριέρα αντιλαμβανόμουν την τεχνολογία ως ένα όχημα για την ομορφιά και την τέχνη».
Το πρότζεκτ θα κατασκευασθεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Ντουμπάι, σε μια συνολική έκταση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μόλις 10 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ενόψει και της φιλοξενίας της έκθεσης EXPO το 2020 στο Ντουμπάι.

Θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2016.