Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΑΚΡΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κηδεία ενός φίλου του, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος...

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος δεν θεωρείται ιδιαίτερα διαχυτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του και δείχνει να ελέγχει τα συναισθήματά του, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο σε ένα τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το θύμα ήταν φίλος του, ο γνωστός Τούρκος διαφημιστής Ερόλ Ολτσάκ, και σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

Ενώ το πλήθος φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) ο Τούρκος πρόεδρος τους απάντησε: «Ο Ερόλ ήταν ένας παλιός μου φίλος».

Λίγο μετά η συγκίνηση τον κατέβαλε και είπε: «δεν μπορώ πλέον να μιλήσω. Συλλυπητήρια στην χώρα μας» και ξέσπασε σε κλάματα.

Δεν άργησε ωστόσο να καταφερθεί εκ νέου στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγόρησε ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.