Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ, ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο ημέρες πριν την επίσκεψή του στην Ολλανδία ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα "Het Financieele Dagblad" τονίζει ότι ''η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξάνεται ξανά'', υπογράμμισε ότι...
«οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες» και προσθέτει ότι «τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη».

 Σήμερα, ο Πρόεδρος ξεκινά επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, ύστερα από πρόσκληση του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε, ο οποίος θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του. Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί επίσης το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο:

Έπραξα αυτό που μου επέβαλε ο συνταγματικός μου ρόλος, μη επιτρέποντας, πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την πραγματοποίηση ανεύθυνων σχεδιασμών που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε μιαν άβυσσο οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας και, συνακόλουθα, αβεβαιότητας. Ασκώ τα καθήκοντά μου με γνώμονα την μη διακινδύνευση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ''η Ελλάδα τώρα έχει απελευθερωθεί από το φάντασμα του Grexit και οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας τελικά αποδίδουν καρπούς. Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη''.