"ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ

Aντιτζιχάντ- Εθνοφρουρά δημιουργεί στη Γαλλία ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος δημιουργεί επισήμως μία Εθνοφρουρά, με βάση τις υπάρχουσες επιχειρησιακές δομές...
Οι μέθοδοι κατάρτισης και η κατανομή των δυνάμεων προστασίας στο γαλλικό έδαφος θα καθοριστούν σε διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη  με την έναρξη του Συμβουλίου Άμυνας,  τον Αύγουστο, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".

Αστυνομία παντού


«Αστακός» η Γαλλία καθώς, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», 23.500 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες «χτενίζουν» την γαλλική επικράτεια για την ασφάλεια των πολιτών σε 56 προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, Γάλλοι πολίτες αλλά και πολλά ΜΜΕ της χώρας επιθυμούν την ανωνυμία των τρομοκρατών. Εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιόφωνα της χώρας υιοθετούν τον παλμό της κοινής γνώμης κρατώντας αποστάσεις από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα των δραστών.

Δεν αγγίζουμε το κράτος δικαίου, λέει ο Ολάντ - Αναθεώρηση του Συντάγματος ζητά ο Σαρκοζί


«Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι είναι να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας προκαλώντας θρησκευτικό πόλεμο, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Μία φράση παράτολμη για πολλούς, την οποία όμως άκουσαν χτες στον αυλόγυρο του προεδρικού Μεγάρου οι θρησκευτικοί ηγέτες στη Γαλλία. Ήταν προσκεκλημένοι του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και όλοι μαζί έστειλαν ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της ενότητας κατά του κοινού εχθρού.

 Την ίδια ώρα, παραμένουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μετά την σφαγή στην εκκλησία κοντά στη Ρουέν με δεδομένο ότι ο μακελάρης Αντέλ Κερμίς φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι και ήταν υπό παρακολούθηση. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να δράσει εγκληματικά στη γειτονιά του και μάλιστα τις νωρίς το πρωί, όταν βάσει νόμου μπορούσε να έχει σχετική ελευθερία κινήσεων.

Έτσι η αντιπολίτευση έχει βρει τις τελευταίες ημέρες ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με επικεφαλής τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών και τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ζήτησε ακόμα και την αναθεώρηση του γαλλικού Συντάγματος προκειμένου να απαλλαγεί από «αφελείς νομικές λεπτομέρειες» που οδηγούν σε ελλιπή μέτρα.

«Δεν πρόκειται να αγγίξουμε το κράτος δικαίου», ήταν το μήνυμα που έδωσε ωστόσο σαν απάντηση από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ. «Η χώρα μας θα πρέπει να αποφεύγει τις υπερβολές και τις διαμάχες. Θέτουν στο στόχαστρο τη δημοκρατία μας, αλλά αυτή θα είναι η ασπίδα μας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.