ΜΑΛΑΟΥΙ : ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑΝΟΥΣ!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους αφρικανικούς ελέφαντες, καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία ένα τεράστιο σχέδιο «μετανάστευσης» 500 ελεφάντων σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαλάουι...

Οι αφρικανικοί ελέφαντες τα τελευταία χρόνια διατρέχουν ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο από τους ανθρώπους, καθώς δεκάδες χιλιάδες ελεφάντων σφαγιάζονται για ελεφαντόδοντο.

Μιλώντας για το νέο εγχείρημα, ο Craig Reid, διευθυντής του Liwonde National Park στο Μαλάουι, υποστήριξε πως: «Αυτός είναι ο τρόπος που θα πρέπει να διαχειριστούμε τα πράγματα και στο μέλλον».

Το Liwonde National Park διευθύνεται από μια μη κυβερνητική οργάνωση, ονόματι «African Parks», η οποία εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η εν λόγω οργάνωση έχει υπό την διεύθυνση της δυο ακόμα πάρκα, το Majete και το Nkhotakota, όπου και σχεδιάζει να μεταφέρει εν τέλει τους προστατευόμενους ελέφαντες.

Το σχέδιο προστασίας των άγριων ζώων ξεκινά με τη «σύλληψη» των ελεφάντων από τη φύση, τον έλεγχο των ζωτικών τους ενδείξεων, τη νάρκωση τους και στη συνέχεια την ασφαλή μεταφορά τους στα ειδικά διαμορφωμένα πάρκα.

Η μεταφορά των ζώων στο Μαλάουι αποδεικνύεται ως σωτήρια λύση τόσο για τους ελέφαντες όσο και για τους ανθρώπους και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι έτσι θα διασφαλιστεί και στο μέλλον η προστασία των άγριων ζώων.

Οι ιθύνοντες των «African Parks» εκδήλωσαν την ελπίδα τους πως η μεταφορά των ελεφάντων στο Μαλάουι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα βοηθήσει εν καιρώ την αύξηση του πληθυσμού τους, καθώς υπολογίζεται πως στην Αφρική ζουν σήμερα λιγότεροι από 500.000 ελέφαντες.