Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑ

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου την ιδρυτική διακήρυξη του νεοιδρυθέντος κόμματός της «Πλεύση Ελευθερίας»...
«Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της διακήρυξης.

«Η κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε "ΟΧΙ" σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του "ΟΧΙ" και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσεις μέχρι τέλους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ξεκινά η συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διαδικτυακές πλατφόρμες διαβούλευσης, που θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου 2016, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.