ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο τoυ κινεζικού ομίλου Wanda είχε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα για ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. H WΑΝDA Cultural Industry Group είναι σήμερα...
η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση στην Κίνα, και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Wang Jianlin δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.
Η Wanda δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: εμπορικά ακίνητα, πολιτισμό και χρηματοδότηση. Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 το ενεργητικό του κινεζικού κολοσσού ανέρχεται σε 85,65 δισεκ. ευρώ και τα έσοδα σε 39 δισεκ. ευρώ.
Ο κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται επίσης για μαζικές μεταφορές τουριστών και δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Σε δυο μήνες, αφού γίνει η σχετική προετοιμασία, θα επισκεφθεί την χώρα μας κλιμάκιο της Wanda.
«Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για την μείωση του χρέους, με προϋπόθεση την επενδυτική εμπιστοσύνη» διαβεβαίωσε το Σάββατο από το Πεκίνο ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Το Β' εξάμηνο του 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, με εκτιμήσεις για ρυθμούς 3% του ΑΕΠ 2017. Όραμα μας είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Πατάμε στα πόδια μας 2021» πρόσθεσε.