ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Από τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ, θα γίνει δεκτός ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο. Ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην πλατεία Τιεν Αν Μεν και το...
απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Στη συνέχεια, εγκαινίασε το μικτό εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας της Κρήτης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κίνας, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας του λέιζερ γίνεται αναστήλωση των μνημείων στην Απαγορευμένη Πόλη.

'Οπως έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο βιβλίο επισκεπτών «όταν η τεχνολογία γίνεται το μέσο συνάντησης δύο αρχαίων πολιτισμών και προβολή τους στο σήμερα, τότε δύο λαοί, δύο χώρες με παράλληλη πορεία και συνεισφορά στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, μπορούν να έχουν και σπουδαία κοινή πορεία στο μέλλον».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης ανέφερε ότι η λειτουργία του μικτού εργαστηρίου αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τεχνολογίας. Το εργαστήριο φέρει την ονομασία «Νίκη»  από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας - όπου είχαν εγκατασταθεί οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.