ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Ανακτήθηκε ο έλεγχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού το οποίο είχαν καταλάβει οι πραξικοπηματίες και είχαν συλλάβει τον αρχηγό. Πάνω από 700 στρατιωτικοί διάφορων βαθμών (πληροφορίες μιλούν για πέντε...
στρατηγούς και 29 συνταγματάρχες) οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο άρχισε και πάλι να εκπέμπει μετά την εισβολή στρατιωτικών στο κτίριο και το στούντιο του καναλιού και τη διακοπή του προγράμματός του για αρκετή ώρα.

Ο Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι νεκρός ένας από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, με βαθμό ανώτατου αξιωματικού.

Αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορική πτήση προσγειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Είναι το πρώτο που αφίχθη σε αυτό το αεροδρόμιο μετά την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

«(Η πτήση) #TK1984 προσγειώθηκε στο IST από το Λονδίνο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ειδικευμένος ιστότοπος Flightradar24, χρησιμοποιώντας τον διεθνή κωδικό του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.