ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο ο Μπάρακ Ομπάμα, παίρνοντας άμεσα θέση για το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία...
συμπαραστέκεται στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση του Ομπάμα:

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον πιο απόλυτο τρόπο, αυτό που δείχνει να είναι μια αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα αυτών που σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση για εκείνους που τραυματίστηκαν.

Έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να βρίσκονται σε επαφή με τις Γαλλικές αρχές και να προσφέρουν οποιοιδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία για την διεύρυνση αυτής της υπόθεσης και για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στην Γαλλία, έναν παλιό σύμμαχο μας, καθώς ανταποκρίνεται και προσπαθεί να συνέλθει από αυτήν την επίθεση.

Την Ημέρα της Βαστίλης, μας υπενθυμίζεται το εξαιρετικό θάρρος και οι δημοκρατικές άξιες που έχουν καταστήσει την Γαλλία πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο.

Και γνωρίζουμε ότι αυτό το πνεύμα της Γαλλίας θα διατηρηθεί και μετά από αυτήν την τρομακτική απώλεια ζωών».