ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΧΙΟΣ

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της Χίου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου...

Το αίτημα της Περιφέρειας υποβλήθηκε «δεδομένης τη δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο.
Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα λίγο μετά τις 03:00 μεταξύ Βέσσας και Λιθίου και από εκείνη την ώρα καίει ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, υπάρχουν πληροφορίες για δύο καμμένα σπίτια στις περιοχές απ' όπου πέρασαν οι φλόγες.
Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω των πυκνών καπνών που καλύπτουν την περιοχή και δυσχεραίνουν ακόμη και το έργο των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει στη μάχη με τις φλόγες.

Τα χωριά Μεστά και Λιθί όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια, έχουν ήδη εκκενωθεί.

Η φωτιά καίει σε περιοχή με έλατα, ελιές, αμπέλια και μαστιχόδεντρα, ενώ το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 30 εθελοντές, 15 οχήματα των δήμων, αλλά και ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.