ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

Το σπίτι που βρίσκεται στο χωριό Μάλντεγκεμ του Βελγίου είναι ένα ημιυπόγειο κτίσμα που δείχνει να αφομοιώνεται με έναν πολύ διακριτικό τρόπο στο οικόπεδο που έχει κατασκευασθεί...
Χαρακτηριστικό στοιχείο του σπιτιού η επικλινής οροφή του η οποία έχει καλυφθεί από γρασίδι και έχει φυτευτεί με λουλούδια, παρέχοντας εκτός του αισθητικού αποτελέσματος και τέλεια μόνωση από τον θόρυβο και τον κακό καιρό.

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι μοντέρνα σχεδιασμένο, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και δεν θυμίζει σε τίποτα τους εξωτερικούς του χώρους.

Από την αρχή κιόλας της σχεδίασης, οι αρχιτέκτονες είχαν ως κύριο στόχο την βιωσιμότητα του κτιρίου και την ενεργειακή του αυτονομία που επιτυγχάνεται από την μικρή κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κεντρικό στοιχείο και η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια του παραθύρου που πλημμυρίζει τον χώρο με φυσικό φως ενώ καθιστά ξεχωριστή την εξωτερική εικόνα της οικίας.

Το κτίριο που είναι περιτυλιγμένο με πλαστικό για καλύτερη μόνωση, είναι πολυεπίπεδο, με τους χώρους να ακολουθούν μια «αντίστροφη» λογική, καθώς το σαλόνι βρίσκεται πάνω από τα υπνοδωμάτια.

Η χρήση πέτρας και ξύλου ως βασικά υλικά και οι μεγάλες λευκές επιφάνειες δίνουν έναν γήινο χαρακτήρα στην κατασκευή.