ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ!

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ!
Ξεκάθαρο θέμα ακύρωσης της διαδικασίας θέτει ο έμπειρος νομικός και πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την αποκάλυψη σχετικά με την δήλωση πολιτικής παράστασης του Παναθηναϊκού στο...
θέμα της περιβόητης «εγκληματικής οργάνωσης», που έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώπιον του ειδικού ανακριτή κ. Ανδρεάδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη… λεπτομέρεια έμεινε κρυφή για οκτώ μήνες, καθώς μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και κατά τη γνωστοποίηση του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας δεν παραδόθηκε σχετικό αντίγραφο σε κανέναν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

«Μου κάνει εντύπωση πώς υπέπεσε σ’ αυτό το λάθος ο κύριος ανακριτής γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επαρκή νομικά δικαστικά λειτουργό. Η συγκεκριμένη παράλειψη επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία είναι σχετική κι αν δεν προβληθεί θεραπεύεται. Επομένως πολύ σωστά οι δικηγόροι προέβαλλαν την ακυρότητα σε αυτό το στάδιο και είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να προτείνει την ακυρότητα αυτή στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο να γυρίσει την δικογραφία στο στάδιο της ανάκρισης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας και προσθέτει:

«Είναι η μοναδική περίπτωση πια με τις νέες δικονομικές διατάξεις για τις fast track δίκες, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να επιστρέψει την δικογραφία στην ανάκριση. Είναι απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία αν δεν προβληθεί δεν θεραπεύεται. Είναι υποχρεωτικό για τον εισαγγελέα, σε διαφορετική περίπτωση θα υποπέσει σε δικονομικό λάθος».