ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝΝΤτΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ATTICA BANK
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Μετά την επίθεση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στη...
συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε και μάλιστα με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο διοικητής της ΤτΕ ερωτώμενος για τα όσα είπε ο κ. Παππάς στο κρατικό κανάλι τόνισε : «Δεν ασχολούμαι. Δεν είναι στις αρμοδιότητες του κεντρικού τραπεζίτη να σχολιάζει προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις του οιοδήποτε».
Η απάντηση αυτή προς τον υπουργό Επικρατείας ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της κεντρικής τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παππάς, ερωτώμενος στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ για τον γ. Στουρνάρα ήταν ιδιαίτερα δηκτικός τονίζοντας: «Ο κ. Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Η ΤτΕ έχει την αυτονομία της, αλλά ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών του Α. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών».
Δηκτική απάντηση Στουρνάρα σε Παππά: Δεν ασχολούμαι με προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις οιουδήποτε
Μάλιστα ο κ. Παππάς τόνισε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.
Η νέα απάντηση του κ. Στουρνάρα δείχνει ότι κάποιοι ενοχλούνται μαζί του. Γιατί ξαφνικά καλοκαιριάτικα θυμήθηκαν όλοι τον Στουρνάρα; Γιατί κάθε δύο μέρες μία εφημερίδα ή ένα portal ασχολούνται με το διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδας και αποκαλύπτουν ευφάνταστα σενάρια; Ποιοι θέλουν να μπλέξουν το Γιάννη Στουρνάρα σε θεωρίες συνωμοσιών και να του αποδώσουν φιλοδοξίες που δεν έχει;
Προφανώς η κυβέρνηση δεν βλέπει με καλό μάτι την απόφαση του Στουρνάρα να μην αφήνει αναπάντητους τους υπαινιγμούς για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Στουρνάρας γνωρίζει για την περίοδο αυτήν πολλά που οι Συριζαίοι θα προτιμούσαν να ξεχάσουν.
Όμως, η βασική αιτία του πολέμου φθοράς κατά του Στουρνάρα είναι άλλη. Αυτόν τον καιρό κρίνεται το μέλλον των διοικήσεων των τραπεζών και μαζί με αυτό και η μοίρα όσων ωφελήθηκαν από το σύστημα των τραπεζών τα τελευταία χρόνια. Οι νέες διοικήσεις θα οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις και ανακατατάξεις στον επιχειρηματικό χάρτη και κάποιοι δίνουν μάχη οπισθοφυλακής για να τις αποτρέψουν. Ακόμη πιο σημαντικό, τα τραπεζικά στελέχη και οι πολιτικοί προστάτες τους που διαχειρίσθηκαν τις ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο καιρό τρέμουν τις θα φέρουν οι αλλαγές.
Κορυφή του παγόβουνου βέβαια η αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής. Αφού δεν κατάφερε να διασώσει την παλιά διοίκηση η κυβέρνηση, αγωνίζεται να ελέγξει την καινούργια. Μάλλον θα ξέρει ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχει ογκωδέστατος φάκελος με τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης. Σκεφτείτε τα όλα αυτά και ξαναδιαβάστε τις «αποκαλύψεις» για τον Γιάννη Στουρνάρα. Σίγουρα θα τις δείτε με άλλο μάτι.