ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ... ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ!

Το «θεματικό περίπτερο» της Expo 2016, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Γιεόσου στη Νότια Κορέα, προσπαθεί να αξιοποιήσει την κίνηση του νερού και να αναδείξει τη σημασία του για τον άνθρωπο...
Η κίνηση του νερού εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και με διαφορετικές προθέσεις σε όλη την εντυπωσιακή αυτή πρόταση, που θυμίζει περισσότερο πλωτή πλατφόρμα, πάρα μια αρχιτεκτονική κατασκευή.

Από τις πιο επιμορφωτικές μορφές της (παραστάσεις νερού και οθόνες νερού) στις πιο τεχνολογικές μορφές της (υδραυλικά συστήματα ή σύστημα ψύξης), η κίνηση του νερού συμβολίζει την αντίστοιχη ροή του μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Η κατασκευή έχει μεταξύ άλλων ως στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τον ωκεανό και την παράκτια περιβαλλοντική καταστροφή.

Η κατασκευή, που δεν έχει θεμέλια, αλλά αντίθετα θυμίζει πλοίο μπορεί είτε να συνεχίσει να παραμένει στη θέση της, είτε να ταξιδέψει σε κάποιο άλλο σημείο.

Αυτή η ευελιξία της κίνησης διευρύνει την πιθανή χρήση του, προσθέτοντας μια τουριστική πτυχή στην εγκατάσταση.

Η κατασκευή προσκαλεί όλους τους επισκέπτες της σε μια «βόλτα προς τον ωκεανό». Με το οπτικό αποτέλεσμα που δημιουργείται - φαίνεται σαν να περπατάς πάνω στο νερό- να εντυπωσιάζει.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν εκθεσιακούς χώρους, που μοιάζουν να βρίσκονται κάτω από την θάλασσα.

Το περίπτερο διαθέτει ένα υδραυλικό σύστημα το οποίο επιτρέπει, μηχανικά, την μεταμόρφωση του χώρου, ανάλογα με την κατανομή του υγρού στοιχείου κατά μήκος του δομικού σώματος. Μπορεί δηλαδή να κερδίσει ή να χάσει βάρος και ως εκ τούτου, να αυξηθεί ή να μειωθεί η βύθιση του στο νερό.