ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ!

Μπροστά σε μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς ασφάλιστης των αυτοκινήτων θα βρεθούν εκατομμύρια Ελληνες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιώργος Κώτσαλος, στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης της...
θυγατρικής εταιρείας Anytime, έκανε αναφορές στα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου.
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή έρχεται με τα συμβόλαια που συνδέουν τη χρέωση με τα χιλιόμετρα που διανύει ο καταναλωτής. Η σκέψη είναι απλή και λογική: Όσοι οδηγοί μετακινούνται μέσα στη διάρκεια ενός έτους λιγότερο από τους άλλους, έχουν μικρότερη πιθανότητα ατυχήματος, άρα επιβαρύνουν λιγότερο την ασφαλιστική εταιρεία. Έτσι, η τελευταία θα πρέπει να τους ανταμείψει με μειωμένο ασφάλιστρο.
Η Anytime λοιπόν -μέσα από το πρόγραμμά της «buy the mile», προσφέρει εκπτώσεις της τάξεως του 20%-25% στα αυτοκίνητα εκείνα που θα διανύσουν λιγότερα από πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε ένα δωδεκάμηνο (ως ένα βαθμό παρόμοιο πρόγραμμα προσφέρεται και από την AXA).
Είναι μάλιστα πιθανόν πως και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες θα επιχειρήσουν να λανσάρουν στην ελληνική αγορά προϊόντα αυτού του είδους στο μέλλον. Επίσης, τόσο η Anytime όσο και άλλες εταιρείες θα εξελίξουν κάποια στιγμή περαιτέρω τα προϊόντα της κατηγορίας αυτής, φτάνοντας πιο κοντά στις απαιτήσεις των πελατών, ή επιμέρους τμημάτων των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με το euro2day, αυτή όμως είναι μόλις η πρώτη «γενιά» των αλλαγών που αναμένεται να γίνουν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου, πέρα από το γεγονός ότι η «ηλεκτρονική ασφάλιση» δίνει τη δυνατότητα σύναψης ενός συμβολαίου 365 ημέρες τον χρόνο και μάλιστα από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Interamerican κ. Γιάννη Καντώρο, «στο μέλλον, το ύψος των ασφαλίστρων δεν θα επηρεάζεται μόνο από το πόσα χιλιόμετρα διανύει ένα αυτοκίνητο, αλλά θα μπορεί να εξαρτάται (στον βαθμό που ο πελάτης συναινέσει) και από την οδηγητική συμπεριφορά του οδηγού ("Pay how you drive"). Κινούμεθα προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καντώρος, συμπληρώνοντας πως η επικινδυνότητα κάθε οδηγού δεν είναι ίδια.
Με άλλα λόγια, θα βρεθεί τρόπος μέσα από τον οποίο οι «συντηρητικοί και προσεκτικοί» οδηγοί θα επιβαρύνονται λιγότερο από τους «απρόσεκτους» και τους «ραλίστες».
Υπάρχει ακόμη και μια άλλη πρόκληση που μπορεί να φαίνεται αρκετά μελλοντική, αλλά σύμφωνα με ορισμένους δεν θα αργήσει ιδιαίτερα: Πρόκειται για την ασφάλιση των... αυτοκινήτων χωρίς οδηγό!
«Πολλοί φαντάζονται πως θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να δούμε την εκτεταμένη χρήση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, ωστόσο νομίζω ότι θα δούμε σημαντικά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση σε επτά ή οκτώ χρόνια από σήμερα. Εμείς στην Anytime, έχουμε ασφαλίσει το πρώτο τέτοιο αυτοκίνητο που υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό των Τρικάλων», κατέληξε ο κ. Καντώρος.
Το πρόγραμμα της Anytime
H Αnytime είναι η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε πιλοτικά το 2006.
Σήμερα έχει πάνω από 280.000 πελάτες.
Δημιούργησε περισσότερες από 150 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε 2 χρόνια.
Η Anytime άλλαξε τους κανόνες ασφάλισης, καταργώντας την ατελείωτη γραφειοκρατία.
19 Σεπτεμβρίου 2011: Βγήκε το 1ο online  συμβόλαιο στην Ελλάδα.
Η Anytime έχει ευχαριστημένους πελάτες. 90% ανανεώνουν το συμβόλαιό τους.
Έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε περισσότερες από 115.000 περιπτώσεις.
Το Buy The Mile λανσάρεται τον Απρίλιο του 2016 & ανατρέπει ξανά τα δεδομένα.
Το Buy The Mile λειτουργεί με ειδική τηλεματική συσκευή OBD που μπαίνει μόνο σε αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2000 και μετά.
Το Buy The Mile απευθύνεται σε όσους κάνουν μέχρι και 5.000 χιλιόμετρα το χρόνο.
Αν οδηγείτε λίγο, γλυτώνετε χρήματα από την ασφάλισή σας.
12 μήνες ασφάλιση στην τιμή των 11! Για πάντα! Σε όλα τα νέα ετήσια συμβόλαια οχημάτων μέχρι 31 Ιουλίου.