ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Μηνύματα σε Τσίπρα, Μητσοτάκη και... Βενιζέλο απέστειλε η Φώφη Γεννηματά από το Βήμα της Βουλής. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
πως οι βουλευτές του Κινήματος δε θα είναι ούτε στους 200 που θα ψηφίσουν, ούτε στους 200 που θα ξε-ψηφίσουν. Θέλησε με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ στην κυβέρνηση και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό, απάντησε και στον προκάτοχό της, ο οποίος χθες είχε μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη σύμπλευσης των ευρωπαϊκών δυνάμεων για να μην πέσει η χώρα στην παγίδα της ακυβερνησίας που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος θέλει να γίνει υπουργός του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ» τόνισε η κυρία Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αμετακίνητο στην ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Κανείς μόνος του δεν μπορεί» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι το κόλπο δεν έπιασε και όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί. «Οι πολίτες πληρώνουν την ανικανότητά σας» σημείωσε. Χρησιμοποιείτε την απλή αναλογική ως φερετζέ στην αποπλάνηση του λαού στον οποίο υποσχεθήκατε τον ουρανό με τ' άστρα» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Με την πολιτική σας διευκολύνετε την παλινόρθωση της Δεξιάς, εσείς δίνετε το μπόνους στον κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως ήταν η κυβέρνηση που αρνήθηκε συνολική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και περιορίστηκε τελικά σε αποσπασματικές προτάσεις.
«Να μην αναζητεί κανείς σε εμάς δεκανίκια ή πρόθυμους ηλίθιους» ολοκλήρωσε την ομιλία της.