ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Βερολίνου χθες το βράδυ όταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή την εκκένωση ενός...
υπό κατάληψη κτιρίου. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 123 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 86 προσαγωγές.
Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.
Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την βιαιότερη διαδήλωση αυτού του είδους στην γερμανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Βερολίνου.
Εκτός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις πέτρες και μπουκάλια που πέταγαν οι διαδηλωτές και τις συλλήψεις, η αστυνομία επισήμανε ότι πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ το πλήθος έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη. Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.