"ΨΙΧΟΥΛΑ" ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. «Ανακοίνωσε κάποια ελάχιστα...
και προσωρινά ψίχουλα για ορισμένες κοινωνικές ομάδες» και «επιχειρεί να εκπαιδεύσει το λαό να αποδεχτεί να ζει με τα ελάχιστα, να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα και τη μιζέρια ως αναγκαίο κακό» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ κλιμάκωσε την αντιλαϊκή πολιτική ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο και συνέχισε να εφαρμόζει κατά γράμμα όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ φόρτωσε στην πλάτη του λαού και νέα, εμφανίστηκε χτες να μιλάει για τη δημιουργία του 'νέου κοινωνικού κράτους'».

«Το κράτος, όμως, αυτό ούτε 'νέο' είναι, ούτε πολύ περισσότερο 'κοινωνικό'. Αντίθετα, αποτελεί στήριγμα της άγριας επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα, των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και των σκληρών χαρατσιών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και χρεοκοπημένους ελευθεροεπαγγελματίες» επισημαίνεται.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «με πρόσχημα το ότι παρέλαβε από τους προηγούμενους 'καμένη γη', ανακοίνωσε κάποια ελάχιστα και προσωρινά ψίχουλα για ορισμένες κοινωνικές ομάδες που και η δική του πολιτική οδήγησε σε συνθήκες εξαθλίωσης».

«Ουσιαστικά» καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ «επιχειρεί να εκπαιδεύσει το λαό να αποδεχτεί να ζει με τα ελάχιστα, να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα και τη μιζέρια ως αναγκαίο κακό, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την ανέχεια, να κατεβάσει και άλλο τον πήχη των απαιτήσεών του. Έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως έναν εκ των 7 πυλώνων της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης μέχρι και το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση καθώς και τις νέες ανατροπές στα Εργασιακά που μαζί με το κουαρτέτο προωθεί!».