ΓΥΑΛΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Τη δυνατότητα να δοκιμάσει από πρώτο χέρι την διαφορετική εμπειρία που προσφέρουν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην επισκεψή του στο περίπτερο της ΖΤΕ κατά την επίσκεψή του στην Σαγκάη...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δοκίμαστε τα γυαλιά ZTE VR που είναι συμβατά με το Google Daydream, την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba Τζακ Μα. Η Αlibaba ειναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που είναι προσανατολισμένη σε μικρές επιχειρήσεις και ειδικά σε νέους επιχειρηματίες που ξεκινούν start up εταιρίες. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται 10 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει υπηρεσίες από καταναλωτές προς καταναλωτές, επιχειρήσεις προς καταναλωτές και επιχειρήσεις προς επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.Αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τζακ Μα, ήταν η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει σε παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερος στόχος της συνεργασίας είναι:
- Η επιμόρφωση των Ελλήνων επιχειρηματιών στις online υπηρεσίες.
- Η τόνωση των εξαγωγών από ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα. Ο Τζακ Μα ξεκαθάρισε μάλιστα ότι την ενδιαφέρει η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην τεράστια κινεζική αγορά και όχι η εισαγωγή κινεζικών προϊόντων στην Ελλάδα.
- Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα και η αποφασιστική ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα.