Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με την Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών...
Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
«Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών Ενώσεων για μία σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν», ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους και αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας». Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους. Γιατί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την κατάσταση, την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός» και σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, την έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων. Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης». Κλείνοντας, ο κ. Μητστοάκης υπογράμμισε: «Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τη συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».