ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ-ΕΟΠΥΥ

Για σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για...
τη σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης, με το όλο κλίμα να εξακολουθεί να είναι τεταμένο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση «Ατζέντα δεν υπάρχει, σχέδιο σύμβασης δεν μας έχει δοθεί, αλλά θα ξαναβρεθούμε, για πολλοστή φορά, για να συζητήσουμε...»

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, έχει επισημάνει ότι, ενώ για το θέμα των διαγνωστικών η Επιτροπή είχε παρουσιάσει ένα νέο τροποποιημένο σχέδιο κειμένου σύμβασης όπου διαπιστώνονταν να υπάρχει σύγκλιση σε αρκετά σημεία, η διαπραγμάτευση για τη σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης έχει διακοπεί, χωρίς να έχει παρουσιασθεί ούτε καν ένα αρχικό σχέδιο σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές έχουν παγώσει, με βασικό «αγκάθι» να παραμένει το ποσοστό των κλινών που διατίθενται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.  Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών εμμένουν σε ένα 20% της γ’ θέσης ενώ ο ΕΟΠΥΥ διεκδικεί το 40% αν και όπως σημειώθηκε, σχέδιο σύμβασης δεν έχει έως τώρα παρουσιαστεί στους κλινικάρχες.

Μια από τις σκέψεις που συζητείται για τις κλινικές είναι να υπογράψουν διαφορετικές συμβάσεις για το κλινικό και το διαγνωστικό τους έργο, για να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια που προκύπτουν, μιας και για τα διαγνωστικά φαίνεται να προκύπτει συμφωνία.
Πάντως λόγω και των διακοπών του καλοκαιριού, ο χρόνος που απομένει για αποφάσεις είναι λίγος, με βάση και την παράταση ισχύος που έχει δοθεί για τις υπάρχουσες συμβάσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.