Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ!

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!
Μια από τα ίδια στο Δημόσιο. Με τις γνωστές συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στη δεκαετία του... '50 βρίσκεται αντιμέτωπη η προσπάθεια της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της...
διοικητικής δομής και αξιολόγηση των γενικών διευθυντών.
Αφορμή στάηθηκε η ομολογουμένως πολύ θετική πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μπενίση (φωτ.) να προχωρήσει σε μια «τομή» στον χώρο των δημόσιου ελέγχου εταιρειών: να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία επιλογής προσωπικού, και μάλιστα διεθνή, για να συμμετάσχει στη διαδικασία, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τη στελέχωση των γενικών διευθύνσεων με τους πλέον άξιους. Μια κίνηση που θα βάλει τις βάσεις και για να δημιουργηθεί σε επόμενη φάση ένα εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης που, αν μη τι άλλο, σπανίζει στον χώρο του Δημοσίου.

Το σχέδιο προβλέπει μετά την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων και συνεντεύξεις, με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων, να προταθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔAΠ οι επικρατέστεροι, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να πάρει τις αποφάσεις.

Ωστόσο η κίνηση αυτή έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς κύκλους. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πρωτοστατούν συνδικαλιστές κυρίως από τον χώρο της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους να μπλοκάρει η διαδικασία, την οποία θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ casus belli.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ, με τον τίτλο: «Ε, όχι και αξιολόγηση του προσωπικού από ιδιώτες!».

Σε αυτήν γίνεται λόγος για «πρωτοφανή στα χρονικά της ΕΥΔAΠ απόφαση Διοίκησης να καλέσει ιδιωτική εταιρεία για να αξιολογήσει τα στελέχη και το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ», την οποία «το ΣΕΚΕΣ τη θεωρεί απαράδεκτη, προσβλητική για το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας και casus belli, αντίστοιχο με τις αποφάσεις για πώληση των μετοχών, τη λεηλασία των διαθεσίμων της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -1,05% και την πλήρη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη της ΕΥΔAΠ στο Υπερταμείο».

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας φέρεται αποφασισμένος να τολμήσει και να μην κάνει πίσω, υποστηρίζοντας την αντικειμενική αξιολόγηση και όχι τις επιλογές στελεχών για τις διευθυντικές θέσεις της ΕΥΔAΠ με κριτήριο προσωπικά ή κομματικά ρουσφέτια.

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔAΠ έχει από τις 20 Ιουλίου ψηφίσει νέο οργανόγραμμα και κάλεσε να υποβληθούν προτάσεις για να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των Αναπληρωτών Διευθυντών.

Κάλεσε όσους έχουν τα τυπικά προσόντα και θεωρούν ότι είναι ικανοί να υποβάλουν αιτήσεις για την πλήρωση των θέσεων Γενικών Διευθυντών και γνωστοποίησε ότι θα προσλάβει μια από τις καλύτερες διεθνώς εξειδικευμένες εταιρείες αξιολόγησης στελεχών για να βοηθήσει στη διαδικασία.

Απίθανα πράγματα. Οι συνδικαλιστές κάνουν ακόμα κουμάντο στις εταιρείες του Δημοσίου και δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξή της!...