ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια» δήλωσε...
ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντησή του, την Κυριακή, με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με τον κ. Ρίβλιν «σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Στον τουριστικό κλάδο ιδιαίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. «Ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Υπάρχουν όμως, πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.»

Στη συνέχεια της επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί πολλές ισραηλινές εταιρίες start ups, θέτοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία «στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας». Ασκησε δε κριτική στην κυβέρνηση διότι «τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την Κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

Σήερα Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γ .Εντελστάιν. Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, Α.Ναχμίας-Βέρμπιν, καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.

Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία. Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.