ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης να παρακάμψει το ΕΣΡ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο ερώτημα «τί γίνεται όταν δεν μπορούμε να...
συγκροτήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης γιατί δεν συμφωνούμε με τη διαδικασία των 4/5 στη διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου» η απάντηση είναι ότι αυτό που γίνεται είναι η παράταση της θητείας της προηγούμενης σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Πάντως το να πάρεις τις αρμοδιότητες και να τις πας στον Υπουργό είναι προκλητικά αντισυνταγματικό» τόνισε.

Σε ότι αφορά στην επιστολή Έτιγκερ επισήμανε πως «πρόκειται για την κανονική διαδικασία της προειδοποιητικής επιστολής, μετά ακολουθεί αιτιολογημένη γνώμη και παραπομπή στο δικαστήριο».

«Αλλά εδώ, πράγματι, αυτό δεν αφορά το διαγωνισμό των αδειών, αφορά όμως το όργανο που κατανέμει το φάσμα και λέει πόσοι σταθμοί χωρούν τεχνικά στο φάσμα των συχνοτήτων.  Δηλαδή πρόκειται για το όργανο που δε θα ανεχόταν το ψεύδος ότι χωρούν τέσσερις σταθμοί» διευκρίνησε.

Μάλιστα για την Πολωνία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία του άρθρου 7 της Συνθήκης  για την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι η λεγόμενη παραβίαση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία πολύ βαριά και σκληρή διαδικασία, προσέθεσε και προέβλεψε πως «από πίσω, δυστυχώς, έρχεται και η Ελλάδα, όπου έχουμε θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, προσβολές της δημοκρατικής τάξης και των εγγυήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».