ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Απομονωμένο, ήσυχο, με λιτές αλλά σύγχρονες γραμμές, το οίκημα μοιάζει να χάνεται μέσα στο ηφαιστειογενές έδαφος, σε ένα τοπίο που κυριαρχούν οι μεγάλες γεωλογικές μάζες...
Το σπίτι που αποτελείται από τον μεγάλο χώρο υποδοχής, στον οποίον περιλαμβάνεται και το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και τα μπαλκόνια είναι 100% ενεργειακά αυτόνομο, ενώ η ασυμμετρία και τα ανοίγματα στο φως που πλημμυρίζουν τον χώρο, κυριαρχούν.

«Όταν σχεδιάζεις σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, όπως αυτό εδώ, βοηθά να σου δημιουργηθεί μια θετική οπτική για τους ανθρώπους και ως εκ τούτου να συνειδητοποιήσεις ότι οι κατασκευές μας είναι ένα φυσικό μέρος του πλανήτη μας, όπως τα βράχια και δέντρα. Είμαστε παιδιά της Μητέρας Γης, αλλά αυτή η σχέση χρειάζεται υπευθυνότητα και σεβασμό», εξηγεί ο αρχιτέκτονας του κτιρίου, Άντριου Πάτερσον.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται εξολοκλήρου από τοπικά λατομεία, η χοντρή ανθεκτική οροφή του φροντίζει για την προστασία του οικήματος από κατολισθήσεις, ενώ οι μεγάλοι γυάλινοι τοίχοι του εξασφαλίζουν σχεδόν ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα και την παραλία.