ΑΝΟΙΞE ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΙΕΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

Από την Τετάρτη 20 Ιουλίου το κοινό έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται με δωρεάν είσοδο και σε εκτενές ωράριο λειτουργίας ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής της Νάουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας...
Οι Μακεδονικοί Τάφοι της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια, δύο από τα λαμπρότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Μίεζας, καθώς και το αρχαίο θέατρο της πόλης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 ως τις 18:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό και τον σπάνιο ζωγραφικό διάκοσμο του Τάφου της Κρίσεως, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και του Τάφου των Ανθεμίων (α’ μισό 3ου αι. π.Χ.), καθώς και το αποκατεστημένο πλέον αρχαίο θέατρο, και να πάρουν μια γεύση της πόλης που υπήρξε η αρχαία Μίεζα στα χρόνια των Μακεδόνων βασιλέων, όταν ο Αριστοτέλης δίδασκε στη Σχολή του «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον» στους νεαρούς Μακεδόνες ευγενείς και στον ίδιο τον Αλέξανδρο.