ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΚΛΑΒΟΥΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES

Έφοδο στην κατοικία του Έλληνα πρώην επικεφαλής της UBS Χρ. Σκλαβούνη στις αρχές Ιουλίου αποκαλύπτουν οι FT, στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Η αστυνομία αφαίρεσε υπολογιστές...
έγγραφα και σκληρούς δίσκους, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε.
Ο Χρ. Σκλαβούνης ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της UBS στην Ελλάδα, μέχρι την τοποθέτηση του από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο διέθετε τα κεφάλαια για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών.
Παραιτήθηκε από τη θέση το Μάρτιο του 2015, μόλις δύο μήνες μετά την αναρρίχηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σκλαβούνης αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.
Η έρευνα των ελληνικών αρχών βασίζεται στα στοιχεία που πήρε η χώρα με το CD από το παράρτημα της UBS στη Γενεύη, το οποίο είχαν αγοράσει οι γερμανικές αρχές το 2012 και στη συνέχεια μοιράστηκαν το περιεχόμενό του με την Αθήνα.
Με τη διασταύρωση αριθμών και ημερομηνιών γεννήσεων, εντοπίστηκαν 1.000 περίπου ύποπτοι για φοροδιαφυγή, κατά τις ίδιες πηγές. Από αυτούς, ήδη κάποιοι έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό με το ελληνικό κράτος.
Η έρευνα ωστόσο αφορά και το ρόλο της UBS και των τραπεζιτών της και επιδιώκει πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία από τα γραφεία της τράπεζας σε Ζυρίχη και Λουγκάνο, αλλά και το Λουξεμβούργο και τη Σιγκαπούρη.
Η ίδια η UBS με ανακοίνωσή της, πάντως, σημειώνει λακωνικά ότι «δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας οι ελληνικές Αρχές σε σχέση με κάποια έρευνα για την UBS».