ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ MEGA!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού Mega ότι ακολουθεί μία «απολύτως παρελκυστική» τακτική και «συνεχίζει να κρατά όμηρους τις...
δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του». Παράλληλα ενημερώνει ότι έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.
Ήδη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά.
Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.
Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας».