ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ MEGA ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ"
«Αν κάποιος δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία για τις άδειες, να μη βρίσκει άλλες δικαιολογίες», επεσήμανε ο...
υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ τόνισε πως η διαδικασία αδειοδότησης θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε «πως είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα», αν και εκτίμησε πως θα μπορούσε να υπάρξει το πολύ καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Χαρακτήρισε αμαρτωλή την ιστορία της αδειοδότησης, και τόνισε πως «έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι, αποφάσεις του ΣτΕ που λένε ότι το καθεστώς χωρίς άδεια είναι παράνομο και αντισυνταγματικό».

Σχετικά με τον αριθμό των αδειών, τόνισε πως θα δοθούν τέσσερις γιατί «το φάσμα δεν είναι απεριόριστο. Θα δώσουμε ένα κομμάτι στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, θα πάμε σε αδειοδότηση για υψηλής ευκρίνειας δίκτυο, άρα θα είναι πιο βαρύ το φάσμα. Κυρίως είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας. Μη βιωσιμότητα σημαίνει, ζημίες, δάνεια και διαπλοκή. Πρέπει να σπάσει η σχέση που μοιραία αναπτύσσονταν μεταξύ καναλιών, πολιτικών και τραπεζών» ανέφερε.


Ερωτηθείς για το Mega τόνισε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση ΜΚ, αυτό υποδηλώνει πράγματα για τη βιωσιμότητα. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» σημείωσε.

Χαρακτήρισε επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του Mega να μην συνεχίσει την πορεία του. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πριν το στάδιο της προεπιλογής. Εκεί ελέγχονται σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια οικονομικών, προέλευση χρημάτων. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες» πρόσθεσε.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να διαβλέψει νωρίτερα «την πρόθεση της ΝΔ να βάλει όσα περισσότερα κωλύματα μπορεί για να μην προχωρήσει η διαδικασία» και θα έπρεπε «να ήμασταν πιο αποφασιστικοί».