ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ NOOR 1

Αναμένεται σήμερα Δευτέρα να ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα...
Στο ειδώλιο βρίσκονται 32 άτομα μεταξύ των οποίων έξι Ελληνες, αλλά και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου. H εισαγγελέας έχει ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης τους οποίους περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας.
Το πλοίο «Noor 1» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Η υπόθεση έχει συνδεθεί με μυστηριώδεις θανάτους, ενώ υπάρχει συνεχής συνεργασία των ελληνικών αρχών με αρχές ξένων χωρών για την υπόθεση.
Ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφαση.
Οι 2,1 τόνοι ηρωίνης καταστράφηκαν παρουσία εισαγγελέα και στελέχους του Γενικού Χημείου του Κράτους σε υψικάμινο εκτός Αθηνών.