ΤΟ PLAN X ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνυπογράφει άρθρο με τον Τζ. Κ. Γκάλμπρεϊθ, που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μέσω του οποίου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τη...
στάση της απέναντι στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
«Μόνοι οι ελληνικές κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης του Grexit δεν θα είχαν σχέδιο αντίδρασης. Ο μόνος που έδωσε τη σχετική εντολή ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, το 2015, ως εναλλακτική πρόταση στο Δόγμα της Υποταγής» αναφέρει το σχετικό άρθρο.
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση. «Με το άρθρο τους παραδέχονται αυτό που καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Το ερώτημα πλέον, που τίθεται είναι τι λέει για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ο κ. Βαρουφάκης είναι “αναξιόπιστος” και λέει “ανοησίες” όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν; Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όλων των Ελλήνων».
Παράλληλα τονίζεται ότι το άρθρο συνιστά παραδοχή της ύπαρξης ενός «επικίνδυνου σχεδίου για την πατρίδα μας», όπως το αποκαλεί, που «οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη και τους πολίτες στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση».
Τι αναφέρουν οι Βαρουφάκης και Γκάλμπρεϊθ
Στο άρθρο τους Βαρουφάκης και Γκάλμπρεϊθ ισχυρίζονται μεταξύ άλλων ότι το 2012 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκπόνησε ένα σχέδιο για την αποπομπή της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. «Αυτό ονομάστηκε Plan Z».
Αντίστοιχα σχέδια κατέστρωσαν οι κεντρικές τράπεζες της Γαλλίας και της Αγγλίας, μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες αλλά και πολυεθνικές εταιρίες. «Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση και προ του Grexit, δεν εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια" και ισχυρίζονται ότι "το κενό αυτό, για το οποίο έπρεπε να είναι υπόλογες όλες οι κυβερνήσεις της περιόδου 2000-14, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να υφίσταται» σημειώνεται.