ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ RITZ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ


ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Το ξενοδοχείο που εφήυρε τη φράση «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», είναι  το στέκι βασιλιάδων, κροίσων και διασημοτήτων από την αρχή της λειτουργίας του...παίρνοντας το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του Σίζαρ Ριτζ. (Η σουίτα «Κοκό Σανελ»).
Το Ritz απέκτησε παγκόσμια φήμη για τέσσερα πράγματα. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που τοποθέτησε μπάνιο μέσα στις σουίτες, καθώς τηλέφωνο και ηλεκτρικό ρεύμα, προσελκύει τους καλύτερους σεφ από όλο τον κόσμο( ξεκινώντας με τον πασίγνωστο Auguste Escoffier), βρίσκεται στην καρδιά στου Παρισιού και ήταν το στέκι της σημαντικών συγγραφέων όπως ο Σκοτ Φιτζέραλντ και  βασιλιάδες όπως ο Mαρσέλ Προυστ, ο Σοπέν και άλλοι.
Για την ανακαίνιση του χρειάστηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μία φωτιά στην οροφή του, προκάλεσε σημαντικές ζημιές και καθυστέρησε την επαναλειτουργία του.
Από την αρχή το Ritz πρωτοτύπησε, δίνοντας τα ονόματα σημαντικών προσωπικοτήτων-πελατών σε μέρη του ξενοδοχείου. Ένα από τα μπαρ του, ονομάζεται Bar Hemingway, αφιερωμένο στον λάτρη του ποτού συγγραφέα Χέμινγουει, ενώ μία από τις πιο ακριβές σουίτες του είναι αυτή της Κοκό Σανέλ, η οποία ζούσε μόνιμα εκεί για περισσότερο από 30 χρόνια. (Bar Hemingway)
Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κρεμ, το φυστικί, το λευκό και οι χρυσές λεπτομέρειες στο εσωτερικό των δωματίων. Κάθε μία από τις σουίτες είναι σαν μικρό παλάτι, με τις floral ταπετσαρίες και τα boho χαλιά να δένουν αρμονικά με τους επιβλητικούς πολυελαίους και τις μίνιμαλ κρεβατοκάμαρες.
Τέλος το ωραιότερο σημείο του Ritz είναι η σουίτα Imperial, την οποία η γαλλική κυβέρνηση έχει καταχωρήσει ως εθνικό μνημείο.