ΟΙ 20 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το παρών σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έδωσε και ένας Ελληνας, ο Στέλιος Ζαββός, CEO της Zeus Capital Management που επενδύει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στις ΗΠΑ...
Ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν στο γεύμα, το οποίο έχει πάρει τη μορφή ετήσιας συνάντησης ήταν ο Ερικ Σμιντ, CEO της Google, ο Μπάιρον Βίεν, αντιπρόεδρος της Blackstone ο Τζορτζ Σόρος και πολλοί ακόμη.

Οι μετέχοντες στο γεύμα εξέφρασαν αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς πλην των ΗΠΑ δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης, αλλά και για την αποσταθεροποίηση τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη, ενόψει εκλογών και δημοψηφισμάτων.

Στο γεύμα συζητήθηκε όμως και η Ελλάδα, με τον Στέλιο Ζαββό να τονίζει ότι έχει αποφευχθεί το Grexit, αλλά χρειάζεται η εφαρμογή τολμηρών μεταρρυθμίσεων για να μπορεί η χώρα μας να προσδοκά ανοδική πορεία από το 2017. Ο κ. Ζαββός ανέλυσε και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η μεταναστευτική κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στις «εύθραυστες» ισορροπίες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.