ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΓΙΑ 74 ΕΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ!

Εσπασε ένα ρεκόρ που έμοιαζε στοιχειωμένο. Με χρόνο 42.03 διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε ο «πάπιας» από το μακρινό 1999 και πλέον είναι το νέο μεγάλο όνομα στις κούρσες των 400 μέτρων...
 Θα περίμενε κάποιος, ο Φαν Νίκερκ να έχει πίσω του ένα άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό επιτελείο από πολλούς γυμναστές και προπονητές. Κι όμως, ο 24χρονος αθλητής προπονείται από μια γιαγιά 74 ετών.

Η Αννα Μπόθα είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από την σπουδαία επιτυχία του Νοτιοαφρικανού. Εδώ και πέντε δεκαετίες ασχολείται καθημερινά με τον κλασσικό αθλητισμό ενώ στα νιάτα της ήταν σπρίντερ και άλτρα μήκους.

Μάλιστα όπως ήταν φυσικό βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου όπου και παρακολούθησε τον αθλητή της να σημειώνει τον εκπληκτικό χρόνο στα 400 μέτρα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Μπόθα ανέλαβε τον Φαν Νίκερκ το 2012, σε μια περίοδο όπου ο αθλητής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Με την στρατηγική που επέλεξε η ίδια, ο Φαν Νίκερκ κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.